ΕΔΡΑ e-learning

Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη

Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική - Διαδικτυακή Ψυχολογική Υποστήριξη έχει ως στόχο:

  • να διερευνήσει τις σκέψεις,
  • τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του παιδιού.

Μέσα από αυτή την διαδικασία μπορεί να βοηθηθεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, να αναγνωρίσει τα συναισθήματα του και να τα διαχειριστεί καλυτέρα. Απώτερος στόχος της θεραπείας είναι το παιδί να αναπτύξει την προσωπικότητα του, να αναγνωρίσει τις αδυναμίες και τις δυνατότητες του, να βρει τρόπους να επιλύσει τα προβλήματα τοu.

Στην Ψυχολογική Υποστήριξη του παιδιού είναι απαραίτητη η ενεργή συνεργασία των γονέων καθώς η οικογένεια είναι το σημαντικότερο σύστημα στο οποίο εντάσσεται ένα παιδί.

Για αυτό το λόγο οι γονείς μέσα από το πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων προσπαθεί να ενισχύσει στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης ενός παιδιού, ώστε να το βοηθήσουν να ωριμάσει και να εξελίχθη σε ένα υγιή ενήλικα.

Mπορούμε να περιηγηθούμε αναλυτικά στις δυσκολίες με τις οποίες ασχολείται ο ψυχολόγος:

docxΔυσκολίες που άπτονται στο αντικείμενο του Ψυχολόγου

Πώς λειτουργεί η Διαδικτυακή Συμβουλευτική; Η διαδικτυακή συμβουλευτική είναι η παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω διαδικτύου. Οι εν λόγω υπηρεσίες προσφέρονται κατά κανόνα μέσω email, chat σε πραγματικό χρόνο ή συνομιλία μέσω skype. Ορισμένοι θεραπευόμενοι χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή συμβουλευτική σε συνδυασμό με την παραδοσιακή, ενώ συνεχώς αυξανόμενος αριθμός θεραπευομένων χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή συμβουλευτική, αντικαθιστώντας πλήρως τις παραδοσιακές επισκέψεις.

Πλεονεκτήματα:

  • Επιτρέπει να πραγματοποιεί μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών
  • Ο αριθμός των ακυρωμένων ραντεβού είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με τις δια ζώσης συνεδρίες
  • Ο συμβουλευόμενος αισθάνεται πιο άνετα και λιγότερο. Ως εκ τούτου, είναι πιθανότερο να ανοιχτεί πιο εύκολα, επιτρέποντας στον ειδικό να τον βοηθήσει καλύτερα.

 Εάν σας ενδιαφέρει να ενταχθεί το παιδί σας σε κάποιο online πρόγραμμα συνεδριών, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.


 

...

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΜΗΜΑΤΑ Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη