ΕΔΡΑ e-learning

Νέα και Ειδήσεις

Νέα και Ειδήσεις (15)

Σε αυτή την κατηγορία ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε ειδήσεις που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και γεγονότα και εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το edra.edu.gr και την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

H Τέχνη μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, τόσο στην καταπολέμηση του στίγματος όσο και στην πρόληψη αλλά και τη θεραπευτική διαδικασία. Για αυτό το σκοπό, η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" διοργανώνει επί σειρά ετών το φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας art4more . Φανταστείτε δεκάδες, γιατί όχι και εκατοντάδες οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη να δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία. H πρωτοβουλία ανήκει στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" που ηγείται οργανωτική ομάδα άλλων τεσσάρων κρατών για την υλοποίηση του NEFELE project! 

Mείνετε συντονισμένοι!

 
«Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» το οποίο έχει ως κύριο στόχο την πλήρη επανένταξη και ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό ανθρώπων που λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας αλλά και για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης στέγης»
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 16:04

Οι Quilombo για τη Στέγη "ΝΕΦΕΛΗ"

Γράφτηκε από την
Την Παρασκευή 12/6/2015 στις 18.00, η "Νεφέλη" σας προσκαλεί στο  Πάρκο Αντ. Τρίτσης (Λ. Δημοκρατίας/ Λ. Φυλής) για ένα απόγευμα γεμάτο Happenings μαζί με τουςQUILOMBO!
 
 
ΚτήριοNATURA
Είσοδος Ελεύθερη!
Καιρός να σκεφτούμε το περιβάλλον! Γιορτάζω την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαθαίνοντας να κάνω εξοικονόμηση πόρων και συνειδητές οικονομικές επιλογές.

Με καλοκαιρινή διάθεση και πολύ κέφι για παιχνίδι συμμετείχαν οι μικροί φίλοι των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων στις φετινές καλοκαιρινές γιορτές, όπου γέλια και χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισαν τους κήπους των Κέντρων και τους πολυχώρους των γιορτών, από την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.

Ο κοινωνικός φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ» από το 2012, έχει αναπτύξει μια σειρά ειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες ανάγκες στο χώρο της ψυχικής υγείας των παιδιών αλλά και την αναγκαιότητα για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών.

Το ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» Ηρακλείου Αττικής του Κοινωνικού φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ» και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος διοργάνωσε ομιλία ευαισθητοποίησης με θέμα την «Πρόληψη Ατυχημάτων» την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στο χώρο του Ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου «ΠΝΟΗ» στο Ηράκλειο Αττικής, επί της οδού Σαλαμίνος 11.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "ΠΝΟΗ" Ηλιούπολης που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" και το Δήμο Ηλιούπολης, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην έκθεση του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας το Σάββατο 16 Μαϊου 2015.

To επάγγελμα του γονέα είναι δύσκολο και απαιτητικό. Οι γονείς πρέπει να αποκτήσουν γνώσεις για την ανατροφή των παιδιών, να προετοιμάζονται για ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα και να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για αρμονική συνεργασία, τόσο μεταξύ τους όσο και με τα παιδιά. Η συμπεριφορά τους προς τα παιδιά, επηρεάζει όχι μόνο την σχέση που θα έχουν με τα παιδιά αλλά και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 17:05

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γράφτηκε από την

Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα Παιδιού και Οικογένειας του Κοινωνικού φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ» πλαίσια μιας ολιστικής παρέμβασης, εμπλουτίζει τις υπηρεσίες των Κέντρων με ένα νέο πρόγραμμα ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ που απευθύνεται στα εξυπηρετούμενα μέλη και στις οικογένειες τους.

"Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν "
Ιπποκράτης

Σελίδα 1 από 2
Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ