ΕΔΡΑ e-learning

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 17:40

Έκθεση Παιδιών για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την πρωτοβουλία του προσωπικού του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου "ΠΝΟΗ" Χαϊδαρίου και της υπεύθυνης του κέντρου Κάσυς Πανάγιου, πραγματοποιήθηκε Έκθεση Ζωγραφικής των παιδιών με θέμα "Τα Δικαιώματα του Παιδιού". Η έκθεση έλαβε χώρα την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Χαϊδαρίου, με αφορμή την καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών. 

Δείτε ψηφιακά την έκθεση των παιδιών στον δικτυότοπο http://ekthesidikaiwmatwntoupaidiou.carbonmade.com .

Στα στάδια δημιουργίας των έργων τα παιδιά του Κέντρου ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα τους από την Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού και θέλησαν να τα μεταλαμπαδεύσουν μέσα από ζωγραφικούς πίνακες. Αφορμή για την ιδέα της έκθεσης στάθηκαν πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι τα δικαιώματα του παιδιού, παρόλο που είναι ισχυρώς νομικά κατοχυρωμένα σε σχέση με τα δικαιώματα άλλων ευπαθών ομάδων, πλήττονται περισσότερο στις μέρες μας λόγω των αντίξοων συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας και του κοινωνικού τους περιβάλλοντος. 

Για την πραγματοποίηση της έκθεσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, το προσωπικό της "ΠΝΟΗ", την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ και τον Δήμο Χαϊδαρίου.

Την κατασκευή των έργων με χρωματιστά χαρτόνια, εκτός από το μεράκι των παιδιών, την χρωστάμε στην εταιρεία SKAG. 

 

Διαβάστηκε 6441 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 14:17
Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έκθεση Παιδιών για τα Δικαιώματα του Παιδιού