ΕΔΡΑ e-learning

Θεατρική Συνάντηση Κ': Δημιουργώντας μια Ιστορία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το παιχνίδι μέσα από τις διεργασίες της ομάδας, οδηγεί τα παιδιά να αποκτούν υπευθυνότητα, να καλλιεργούν ενσυναίσθηση και σεβασμό για σκέψεις και συναισθήματα των άλλων. Επίσης τα βοηθά να αναπτύξουν και να αυξήσουν την αυτοεκτίμησή τους ώστε να είναι πιο σίγουρα για τις ικανότητές τους. Τους δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, να σέβονται και να αποδέχονται τον εαυτό τους και τους άλλους. Έτσι οδηγούνται προοδευτικά στο να γίνουν πιο κοινωνικά και λειτουργικά στη ζωή τους. Σε αυτή τη συνάντηση θα παίξουμε δημιουργώντας μια ομαδική ιστορία..

 

Ξεκινώντας καθισμένοι σε κύκλο, κάθε παιδί θα πει κάτι θετικό για τον διπλανό του. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πουν κάτι που αφορά στο χαρακτήρα του άλλου και όχι μόνο στην εξωτερική του εμφάνιση ή σε κάτι που φοράει. Τα παιδιά συνήθως εκπλήσσονται με αυτά που ακούν για τον εαυτό τους και ακούγονται γελάκια αμηχανίας.

Στη συνέχεια κάθε παιδί θα πει μια πρόταση και το επόμενο θα συνεχίσει με μια άλλη, το επόμενο με μια άλλη και πάει λέγοντας..Λέμε στα παιδιά να συνεχίζουν το λόγο του προηγούμενου σα να μιλάει ένα άτομο και να οραματίζονται την εικόνα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ιστορία που να μπορούμε να την παίξουμε. Στο τέλος, ένα ή δύο παιδιά, θα την αφηγηθούν ολόκληρη.

Έφτασε η ώρα της δραματοποίησης! Κάποια ρούχα, καπέλα, γυαλιά, τσάντες, κτλ, σε συνδυασμό με τη μουσική και το φωτισμό αν είναι εφικτό, μας βάζουν περισσότερο σε κλίμα παράστασης. Τα παιδιά θα έχουν την εμπειρία του δημιουργού του έργου και συνάμα του εκτελεστή.

Τέλος, έρχεται η ώρα του ύπνου. Ξαπλώνουμε στο πάτωμα και κάνουμε ότι κοιμόμαστε. Μπορούμε να γυρίζουμε πλευρό ή να ροχαλίζουμε. Μετά από λίγο ξημερώνει. Ο εμψυχωτής, υποδυόμενος τη μαμά, ξυπνάει τα παιδιά ένα-ένα και λένε το όνειρο που είδαν.

Χαιρετισμός.

Διαβάστηκε 1868 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 15:58
Κωνσταντινιά Δήμου

H Κωνσταντινιά Δήμου είναι θεατροπαιδαγωγός και συνεργάζεται με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" στα προγράμματα θεραπείας μαθησιακών δυσκολιών μέσω τέχνης.

Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΕΧΝΗ & ΜΑΘΗΣΗ Θεατροπαιχνίδια Θεατρική Συνάντηση Κ': Δημιουργώντας μια Ιστορία