ΕΔΡΑ e-learning

Κατερίνα Κωνσταντίνου

Κατερίνα Κωνσταντίνου

Η Κατερίνα Κωνσταντίνου είναι απόφοιτη του προγράμματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές (Msc) στη Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη, με κατεύθυνση την εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη (Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και εξειδίκευση στις Αναπτυξιαικές Διαταραχές παιδιών και εφήβων.

Σε αυτό τον οδηγό θα ενημερωθείτε για τα κυριότερα θέματα που αφορούν την παιδική κακοποίηση. Συγγραφέας Κατερίνα Κωνσταντίνου

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;

Οι ανάγκες και τα προβλήματα των γονέων ποικίλουν ανάλογα τη μορφή του οικογενειακού συστήματος. Η κοινωνική και οικονομική κατάσταση της οικογένειας, η προσωπικότητα των γονέων και οι μεταξύ τους σχέσεις, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παιδιού, οι προσδοκίες που είχαν οι γονείς από το παιδί και η ικανότητα τους να τις προσαρμόσουν με τρόπο ρεαλιστικό στα σημερινά δεδομένα, ο τρόπος ζωής και η γενικής τους φιλοσοφία είναι κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν την παρούσα κατάσταση και τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν στην κάθε οικογένεια (Κρουσταλλάκης, 2003).

Στήριξη γονέων: Η στήριξη αυτή περιλαμβάνει την παροχή πληροφοριών, τη βοήθεια και υποστήριξη για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, μέσω της μελέτης των στάσεων, διαθέσεων και συναισθημάτων της οικογένειας (Πολυχρονοπούλου, 2003). Κρίνεται απαραίτητη η επίλυση των δικών τους προβλημάτων και συναισθημάτων, με απώτερο στόχο να συμβάλουν όσο το δυνατόν καλύτερα στην θεραπεία και εκπαίδευση του παιδιού τους (Γενά, 2002). Γενικός στόχος κάθε συμβουλευτικής παρέμβασης είναι να βοηθηθεί το παιδί, να οδηγηθεί στην αυτονομία και την ανεξαρτησία και να καταφέρουν οι γονείς να τα καταστήσουν υπεύθυνα και ικανά άτομα (Τζουριάδου, 1995).

Βρίσκεστε εδώ: Home ΑΡΘΡΑ Κατερίνα Κωνσταντίνου