ΕΔΡΑ e-learning

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 17:17

Ημερίδα για "Τα όρια στη Συμπεριφορά του Παιδιού. Ο ρόλος του γονέα" από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο κοινωνικός φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ» από το 2012, έχει αναπτύξει μια σειρά ειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες ανάγκες στο χώρο της ψυχικής υγείας των παιδιών αλλά και την αναγκαιότητα για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια συνεργασίας με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φυλής (Κ.Ε.Δ.Η.Φ) για την λειτουργία των τριών ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων , «ΠΝΟΗ» Άνω Λιοσίων «ΠΝΟΗ» Ζεφυρίου και «ΠΝΟΗ» Φυλής στο Δήμο Φυλής που απευθύνονται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες η «ΠΝΟΗ» ΦΥΛΗΣ διοργάνωσε ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο Νηπιαγωγείο της Φυλής, που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και είχε δίωρη διάρκεια(18:00-20:00).

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν περίπου δέκα άτομα τα οποία ήταν γονείς και εκπαιδευτικοί. Στην δίωρη ημερίδα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από ειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσης ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ειδικών και κοινού. Από τους θεραπευτές της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» συμμετείχαν:

Καμπουρούδη Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργός «Τι είναι τα όρια, γιατί χρειάζονται, συνέπειες όταν δεν υπάρχουν. Μορφές πειθαρχίας».

Μανάτου Θεοδώρα, Ψυχολόγος «Κανόνες-συνέπειες πώς εφαρμόζονται. Διαφορές συνέπειας-τιμωρίας. Παραδείγματα οργάνωσης κανόνων-συνεπειών».

Διαβάστηκε 1438 φορές
Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ημερίδα για "Τα όρια στη Συμπεριφορά του Παιδιού. Ο ρόλος του γονέα" από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"