ΕΔΡΑ e-learning

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 14:25

Καλοκαιρινές Γιορτές των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με καλοκαιρινή διάθεση και πολύ κέφι για παιχνίδι συμμετείχαν οι μικροί φίλοι των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων στις φετινές καλοκαιρινές γιορτές, όπου γέλια και χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισαν τους κήπους των Κέντρων και τους πολυχώρους των γιορτών, από την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.

Οι γιορτές περιείχαν τα παρακάτω happenings και δράσεις:

Η «ΠΝΟΗ» Περιστερίου της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» οργάνωσε εργαστήρι με εμψυχώτρια την Αιμιλία Εμμανουήλ με τίτλο "Σκέφτομαι Οικο-Λογικά και Οικονομικά", όπου περιείχε κουκλοθέατρο και ομαδικά παιχνίδια. Hγιορτή έκλεισε με καλοκαιρινές κατασκευές από τους θεραπευτές του κέντρου, λιχουδιές, αναψυκτικά και facepainting.

Το πρόγραμμα που οργάνωσε η «ΠΝΟΗ» Χαϊδαρίου της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» με εμψυχώτρια την Αιμιλία Εμμανουήλ «Όλοι για έναν και ένας για όλους. Λέμε ΟΧΙ στο bullying», περιείχε παιχνίδια εμπιστοσύνης και συνεργασίας, παιχνίδια ρόλων και δραματοποίηση ιστοριών που αφορούν το μπούλινγκ.

Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα «ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ Ι» και «ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ ΙΙ» που λειτουργούν σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου και την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», φιλοξένησαν την ξεκαρδιστική παράσταση του Θεάτρου Σκιών Τάσος Γεωργίου, ενώ η γιορτή έκλεισε με κατασκευή καλοκαιρινών βραχιολιών και facepainting. Το catering, την ηχητική κάλυψη και τον χώρο της εκδήλωσης παρείχε ο Δήμος Ιλίου.

Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα «ΜΕΛΙΑ Ι» Aγ. Αναργύρων και «ΜΕΛΙΑ ΙΙ» Καματερού που λειτουργούν σε συνεργασία με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και το Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού, καθώς και η «ΠΝΟΗ» Άνω Λιοσίων, η «ΠΝΟΗ» Ζεφυρίου και η «ΠΝΟΗ» Φυλής που λειτουργούν σε συνεργασία με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φυλής, φιλοξένησαν παράσταση τσίρκου με ζογκλέρ σε πρόγραμμα που οργανώθηκε από το «Στο Βάθος…ΚΗΠΟΣ!». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν ζογκλερικά παιχνίδια με κορίνες, μπάλες και καπέλα, καθώς και ακροβατικά με μονόροδο ποδήλατο και σχοινάκι. Στο τέλος απολαύσανε λιχουδιές, αναψυκτικά και facepainting.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» Ηλιούπολης που λειτουργεί σε συνεργασία με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και το Δήμο Ηλιούπολης, πραγματοποίησε τη γιορτή στον κήπο της με θέμα τη Χαβάη: τα παιδιά κεράστηκαν εξωτικά φρούτα σε χωνάκι, χειροποίητα σνακ και ζυμαρικά, σουβλάκια λαχανικών και μαγικά αναψυκτικά σε φανταχτερά χρώματα. Ακολούθησαν λάτιν παιχνίδια και μουσική, με πινιάτα και λίμπο, ενώ τη γιορτή έκλεισε μια παράσταση - θέαμα τσίρκου και facepainting.

Στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» Ηρακλείου που λειτουργεί σε συνεργασία με τον φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και το Δήμο Ηρακλείου Αττικής, πραγματοποιήθηκε παράσταση τσίρκου με ακροβατικά και εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων και μπρελόκ με τις χάντρες pisslaμε σχέδια από την φαντασία των παιδιών.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» Υμηττού  που λειτουργεί σε συνεργασία με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και το Δήμο Δάφνης – Υμηττού, πραγματοποίησε γιορτή στο χώρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου Υμηττού με με ζογκλερικά παιχνίδια με κορίνες, μπάλες και καπέλα, καθώς και ακροβατικά με μονόροδο ποδήλατο και σχοινάκι. Τα παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήρια κατασκευής κοσμημάτων και μπρελόκ με τις χάντρες pisslaμε σχέδια από την φαντασία τους και διάλεξαν το σχέδιο της αρεσκείας τους για μια ζωγραφιά στο πρόσωπο ή στο χέρι.

Το σκηνικό και τον στολισμό των χώρων επιμελήθηκαν τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα ενώ στο τέλος μοιράστηκε σε όλους ένα καλοκαιρινό fanzine, χειροποίητο από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», με παιχνίδια, quiz, λαβύρινθους και γρίφους για να κρατήσει συντροφιά στα παιδιά το καλοκαίρι.

Διοργάνωση Γιορτών:

Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κα Μαρία Κερασόγλου
Επιστημονικά Υπεύθυνος Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κος Αλέξανδρος Οικονόμου

Δημόσιες Σχέσεις και Κοινωνικό Μάρκετινγκ, Μέλος του Δ.Σ. κος Δημήτρης Οικονόμου
Συντονίστρια Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κα Κων/να Μακρή
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», κα Μαριτίνα Κονταράτου
Υπεύθυνοι Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»: κα Σωτηρία Αγγέλη, κα Καπράλου, κα Τσακριλή, κα Μανουσιάδου, κος Μαυραντωνάκης, κος Μπαντούνος,  κα Παπακωνσταντίνου, κα Τσαπάρα, κος Δημόπουλος, κα Μαρκάκη, κα Παπαδοπούλου, κα Πανάγιου, κα Καμπουρούδη.
Θεραπευτές Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων

Τα εξής επίσημα πρόσωπα από την πλευρά των Δήμων έδωσαν το παρόν και μοιράστηκαν το κέφι και τη χαρά των παιδιών:

-          Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Ιλίου, κα Ανδριάνα Αλεβίζου

-          Υπεύθυνος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων, κος Σαρακινιώτης Κωνσταντίνος

-    Διευθύντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ιλίου, κα Παπάζογλου Αναστασία και κα Κόκκαλη Νατάσσα, Ψυχολόγος, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ιλίου.

-          Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κος Γεώργιος Οικονομίδης

Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κα Μαίρη Καραμπέτσου

Διαβάστηκε 2011 φορές
Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Καλοκαιρινές Γιορτές των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων