ΕΔΡΑ e-learning

Με τον Arcimboldo μαθαίνω το σώμα μου!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο GiuseppeArcimboldoήταν γνωστός Ιταλός ζωγράφος του 16ου αιώνα που έφτιαχνε ευφάνταστα πορτραίτα. Για κάθε πορτραίτο συνέθετε ζωγραφικά: λουλούδια, λαχανικά, ψάρια, και άλλα στοιχεία της φύσης. Τα παιδιά λατρεύουν τα πορτραίτα του Arcimboldoγια τη φαντασία και τον ρεαλισμό που διαπνέουν!  Στην πρώτη ευκαιρία που θα τους μιλήσετε για το ανθρώπινο σώμα και το πώς αυτό εκφράζει τον ψυχισμό και τη διάθεση μας, θα ήταν όμορφο να κλείσετε με την παρακάτω δραστηριότητα:

 

Ζητήστε τους να ζωγραφίσουν το σώμα τους χρησιμοποιώντας τα σχήματα της φύσης: ζώα, ψάρια, πουλιά, φυτά, τρόφιμα, δένδρα και άλλα φυσικά στοιχεία. Τα μαλλιά μπορούν να γίνουν κλαδιά με πουλιά ή φίδια, το πρόσωπο μια κόκκινη φράουλα και ότι άλλο θελήσει η φαντασία του κάθε παιδιού. Στο τέλος, κρεμάστε τα πορτραίτα δημιουργώντας μια πολύχρωμη πινακοθήκη με τοπία ανθρώπινου σώματος για να ζωντανέψετε την τάξη σας. 

Διαβάστηκε 1820 φορές
Μαριτίνα Κονταράτου

Η Μαριτίνα Κονταράτου είναι θεατρολόγος και θεωρητικός τέχνης. Είναι Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΕΧΝΗ & ΜΑΘΗΣΗ Εικαστικά Παιχνίδια Με τον Arcimboldo μαθαίνω το σώμα μου!