ΕΔΡΑ e-learning

14 Νοεμβρίου 2014 By

Ξεφυλίστε τον Οδηγό Διατροφής που δημιούργησε η διαιτολόγος μας, Petra Encarnação, ειδικά για τα παιδιά.

14 Μαΐου 2013 By

Πως μπορώ να κάνω το παιδί μου να τρώει λαχανικά και όσπρια;

Η υγεία μας εξαρτάται από τρείς παράγοντες τη γενετική ταυτότητα δηλαδή τα γονίδια που κληρονομούμε από τους γονείς μας (το DNA) το οποίο δεν μπορούμε να το αλλάξουμε ούτε να κάνουμε κάτι, το δεύτερο είναι ο τρόπος ζωής του ανθρώπου που επιλέγουμε να κάνουμε αν θα επιλέξουμε να καπνίσουμε ή να πίνουμε αλκοόλ ή να αθλούμαστε και το περιβάλλον που ζούμε, το τρίτο είναι η διατροφή μας. Αυτά τα οποία μπούμε να τροποποιήσουμε είναι στον τρόπο ζωής και στη διατροφή μας.

14 Μαΐου 2013 By

Παρακάτω θα δώσω κάποιες καταναλωτικές συμβουλές για να κάνετε τις καλύτερες επιλογές στις αγορές σας αλλά και στο σπίτι:

  1. Δείτε τι λείπει από το σπίτι κάνοντας λίστα με τα απαραίτητά της εβδομάδας
  2. Προγραμματίζουμε τα γεύματα της εβδομάδας μας και ψωνίζουμε ανάλογα
  3. Μην κάνετε τις αγορές τροφίμων πεινασμένοι γιατί είναι σίγουρο ότι είναι πιο εύκολο να παρασυρθείτε και να αγοράσετε τρόφιμα που δε χρειάζεστε
  4. Όταν ψωνίζετε τακτικά σε συγκεκριμένο κατάστημα να έχετε πάντα μαζί σας την κάρτα προσφορών που σας δίνει το κατάστημα
14 Μαΐου 2013 By

Τρώγοντας υγιεινά προσλαμβάνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Η υγιεινή διατροφή βοηθάει τα παιδιά να έχουν σωστή ανάπτυξη και καλή λειτουργία του οργανισμού. Τα παιδιά που έχουν υγιεινές διατροφικές συνήθεις από μικρές ηλικίες, τις υιοθετούν και στην ενήλικη ζωή τους. Δηλαδή, οι διατροφικές συνήθεις διαμορφώνονται στην παιδική ηλικία και επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά στην ενήλική τους ζωή.

Παρακάτω αναφέρουμε Ομάδες Τροφίμων της Μεσογειακής Πυραμίδας που θα πρέπει να περιλαμβάνουμε στη διατροφή μας.

01 Απριλίου 2013 By

Τα παιδιά χωρίζονται σε διάδες (αν είναι πολλά σε τριάδες ή τετράδες), δίνουμε σε κάθε ομάδα ένα φύλλο Α4 και τους λέμε να ζωγραφίσουν το ιδανικό γι’ αυτά σπίτι. Ζωγραφίζουν μόνο το σπίτι και όχι το περιβάλλον. Σκέφτονται που θέλουν να είναι το σπίτι τους (πχ στο βουνό, στη θάλασσα, στη λίμνη).

 

Σελίδα 1 από 2
Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΦΥΣΗ & ΜΑΘΗΣΗ Οικιακή Οικονομία