ΕΔΡΑ e-learning

Στέλλα Ιωάννου

Στέλλα Ιωάννου

Η Στέλλα Ιωάννου είναι γεωπόνος και Υπέυθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.

Βάζουμε τα θρανία σε μια σειρά και το κάθε παιδί κάθεται δίπλα στο άλλο. Εάν τα παιδιά είναι πολλά τότε μπορούν να είναι σε δύο ομάδες ή περισσότερες. Επιλέγουμε ένα παιδί, «το μοντέλο» που τα υπόλοιπα παιδιά θα ζωγραφίσουν και το οποίο θα είναι σε ένα σημείο στο χώρο (πχ τάξη) που θα το βλέπουν όλα τα παιδιά.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 14:02

Προστατεύω τα μυρμήγκια

Βρίσκουμε και δύο, τρις ή περισσότερες, ανάλογα με τον αριθμό παιδιών, μυρμηγκοφωλιές στο πάρκο. Καλό είναι οι μυρμηγκοφωλιές να είναι σε κοντινή απόσταση. Ζητάμε από τα παιδιά να βρουν τρόπους για να «προστατεύσουν» τις μυρμηγκοφωλιές.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 13:53

Φτιάχνουμε «άρωμα»

Μαζευόμαστε σε ένα σημείο της εξοχής ή του πάρκου με πολλά φυτά. Καλό είναι να υπάρχουν και αρωματικά φυτά. Χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες (περίπου 4 παιδιά ανά ομάδα) και σε κάθε ομάδα δίνουμε ένα πλαστικό ποτηράκι.
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 19:47

Μια ζωγραφιά όλοι μαζί!

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα είναι οι ζωγράφοι και η άλλη τα μοντέλα ζωγραφικής. Η κάθε ομάδα κάθεται σε σειρά, η μια απέναντι από την άλλη. Ζητάνε από τους ζωγράφους να ζωγραφίζουν το παιδί-μοντέλο που κάθεται απέναντι τους.

Σελίδα 1 από 3
Βρίσκεστε εδώ: Home EXTRA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΦΥΣΗ & ΜΑΘΗΣΗ Οικιακή Οικονομία Στέλλα Ιωάννου